Doorgaan naar hoofdcontent

Basisvoorraad

*****Basisvoorraad*****

Het zal niemand zijn ontgaan, gister is er massahysterie ontstaan. Nadat donderdagavond extra maatregelen zijn opgelegd om het gevreesde corona virus te bestrijden zijn mensen massaal gaan hamsteren. Begrijpelijk? Ja, het kabinet is niet duidelijk in wat er moet gebeuren. Mensen beschermen zichzelf. En toch doen wij hier niet aan mee! Met al die supermarkten om ons heen durven wij het aan om gewoon boodschappen te blijven doen zoals altijd. Met onze basisvoorraad kunnen wij sowieso ruim 2 weken vooruit. Wat er altijd in onze voorraad zit zie je hieronder.

Kruiden
Peper, keukenzout, zeezout, chili vlokken, komijn, kerrie, paprikapoeder, kaneel, nootmuskaat, tijm, peterselie, kardemom, laurier en een stuk gember. (+ een stuk gember geraspt in een zakje in de vriezer)

Voorraadkast
Hier geldt voor ieder product 2 als er 1 open gaat komt dat weer op het boodschappenlijstje.

4 verschillende pasta's; vlinders, fussilini, penne en tagliatelli
2 verschillende soorten rijst; witte en gele
5 bakjes noodles
Bloem
Bakpoeder, gist, vanillesuiker, gelatine
Rijstwafels
Cream crackers
Cracottes
Kellogs
Maizena
Paneermeel
Tortillawraps
Pita broodjes
Suiker
Basterdsuiker
Cacao
Tomatenpuree
Kappertjes
Mais
Bruine bonen
Jonge Kapucijners
Kikkererwten
Noten
Bouillon blokjes
Houdbare melk
Kokosmelk
Mosterd
Mayonaise
Ketchup
Curry

Natte plankje
Hier geldt voor ieder product 1 als deze open gaat komt dat weer op het boodschappenlijstje.
Olijfolie
Zonnebloemolie
Sojasaus
Vissaus
Balsamico azijn
Witte wijn azijn

Koelkast
Hier geldt voor ieder product 1 als deze open gaat komt dat weer op het boodschappenlijstje.
Kaas 2x 400 gram per week
Melk 2x 2 ltr
Yoghurt 1x 1 ltr
Tonnetjes kwark 2x 1 kg
Potje augurk
Potje zilver uitjes
Potje Amsterdamse uitjes
Roomboter 2x 250 gr
Broodboter 1 klein pakje

Vriezer
Hier geldt voor ieder product 1 als deze open gaat komt dat weer op het boodschappenlijstje.
Kip 1 kg
Rundvlees 1 kg
Bladerdeeg
Diepvrieserwten
Diepvriesspinazie
Vissticks (20stuks)
Rotiplaten (3 in een pakje)
Pizza Magarita
Pizza Tonno
Tostibrood

Vers
Als het product ongeveer voor de helft op is, komt het op het lijstje. Afhankelijk van wat we eten gaat dat sneller of langzamer.

Eieren
Tomaten
Paprika's
Komkommers
Uien
Knoflook
Rode peper
Citroenen/Limoenen

Extra luxe
Voor iedereen een weekenddrankje, dit wordt niet elk weekend genuttigd dus hoeft ook niet elke week gehaald te worden. 

Bier
Cola
Taksi
Limodaine

Diverse andere producten
Handzeep
Schoonmaakmiddel
Gloor
Azijn
WC-papier
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Vuilniszakken

Met deze boodschappen kan je echt wel een tijd eten. Wij doen nog de gewone boodschappen wanneer we willen en luisteren goed naar wat het kabinet tegen ons zegt.
Deze week zal ik eens kijken eens kijken of ik leuke recepten kan delen die uit onze voorraadkast komen. Hoe ziet jullie voorraad er uit?

Reacties

  1. Tsja, met zo'n voorraad snap ik dat je niet hoeft te hamsteren. Velen hebben maar voor paar dagen eten in huis en is nagenoeg op als ze weer boodschappen gaan doen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Waarschijnlijk zullen er na dit virus meer mensen een bredere basisvoorraad aan gaan leggen. Het is ook heel begrijpelijk om voor een paar dagen eten in huis te hebben. Voor je begint aan het aanleggen van een voorraad moet er eerst iets zijn gebeurd waardoor je misgrijpt. Het is geen standaard meer met de luxe openingstijden die we gewend zijn.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

week 43

*****Week 43***** Deze week is het hier herfstvakantie. Omdat ik werkzaam ben in het onderwijs ben ik deze week gezellig bij de mannetjes. Beide mannen hebben huiswerk mee gekregen. Lezen is voor beide een lastig onderdeel. Maandag: Deze dag houden we een pyjamadag, Tim is zelfs even in zijn pyjama naar de bakker geweest. Wil je echt niet even je kleren aan als je heen en weer gaat? Nee, pyjamadag is pyjamadag. Haha nou, oke als hij het dan zo graag wilt. We hebben de slaapkamertjes even flink aangepakt. Veel speelgoed waar niet meer mee wordt gespeeld weg gehaald en op marktplaats gezet. De mannen zelf aan de slag met stofzuiger en dweil, ondertussen heb ik de ramen gelapt en de bedjes verschoont. Heerlijk om dat even met z'n allen te doen. Ook kleine handjes maken licht werk. :) Kunnen we na het leeshuiswerk mooi met z'n alle nog op de bank hangen en een Disneyfilm kijken. Als Daniel thuis komt moet hij meteen mee naar boven. Daan is zo trots op zijn kamer, alles he

Marktplaatsverkopen

*****Marktplaatsverkopen***** Een van mijn doelen voor het jaar 2020 is het huis leeg maken met als doel een leger huis. Het is duidelijk tijd voor een tussentijdse update. Ik neem je mee in een overzichtje van wat wij de laatste tijd allemaal hebben verkocht en wat het tot nu toe opbracht. Zoals jullie al hebben kunnen lezen in de update van januari en februari is het in deze maanden betreft verkoopopbrengsten niet helemaal gegaan zoals ik voor ogen had. Het weggeven van spullen waar een ander blij van wordt is iets waar ik dan wel weer heel blij van kan worden. Het verkoopopbrengsten potje denkt hier alleen anders over. maand doel opbrengst behaald? januari €50,- €6,- €44,- februari €50,- €30,- €20,- maart €50,- €88,- €38,- april  €50,- mei €50,- juni €50,- juli €50,- augustus €50,- september €50,- oktober

Van een nood een deugd maken

*****van een nood een deugd maken***** Die kleine jongen was ziek vandaag. Normaliter komt opa dan even oppassen als ik op pad ga voor mijn werk maar opa en oma zijn lekker aan het bronzen in het zonnige Spanje. Dus nu een dagje extra thuis. Terwijl Daan op de bank aan het hangen is en zo nu en dan even naar het toilet rent, werk ik wat mailtjes weg voor mijn werk. Als ik daar mee klaar ben, doe ik even de dagelijkse dingetjes, bedden opschudden, ramen open, doekje over de wasbak in de badkamer, doekje over het fontein en het toilet, vensterbanken en dressoir afnemen. Ondertussen is er een was klaar die opgehangen kan worden, volgende er maar direct in. Als dat klaar is, is het nog maar 9.45 lekker productief bezig geweest. Tijd om even lekker te knuffelen met Daan die steeds warmer wordt en steeds meer hangende oogjes. Hup, lekker naar zijn bedje. Na een kop thee bedenk ik dat er nog 2 kastjes met speelgoed op het lijstje van de kerstvakantie stonden waar we niets