*****Eten voor 2 weken uit de basisvoorraad*****
Gister heb ik onze basisvoorraad geplaatst. Een flinke lijst als je het bekijkt, dat is ook de bedoeling, het is niet voor niets een voorraad. Toch vind ik het wel meevallen. We hebben een normale koelkast, met daaronder 3 vrieslades. Daarnaast hebben we 1 hoge keukenkast waar al deze spullen in staan en dat is het. Het zijn allemaal dingen die we wekelijks/dagelijks gebruiken en dan ook weer aanvullen. We kunnen zonder naar de winkel te hoeven 2 weken eten met deze basis. Hier een overzichtje met wat we allemaal kunnen eten zonder nog extra naar de winkel te moeten.
De eerste week komt nog wel iets aan versproducten voorbij maar de tweede week wordt dat minder.
Dag 1)
Ontbijt: Melk met Kellogs (0,8 ltr / 1/4 pak Kellogs)
Lunch: Scrambled eggs 6 eieren, 1 ui, 1 tomaat peper en zout
Diner: Bonenschotel met rijst 2x75gr / 2x50gr), 1 blik mais, 1 blik bruine bonen, 1 blik kapucijners, 1 paprika 1 ui.(de mix van deze groente is veel te veel, hier eten we 2x van.)
Dag 2)
Ontbijt: Kwark met Kellogs (2x75gr / 2x125 gr en 1/4 pak Kellogs)
Lunch: Tonijn Tosti 8 sneetjes tosti brood, 1 blikje tonijn, 1 ui, 2 plakjes augurk, klodder mayo,
chili vlokken, peper en zout, 4 plakken kaas. (we gebruiken de helft van de tonijnsalade)
Diner: Wraps met bonenmix van gister.
Dag 3)
Ontbijt: 8 rijstwafels met 2 plakken kaas
Lunch: 10 cracottes met smeerkaas
Diner: Pasta 3/4 pak, met de rest van de tonijnsalade, toevoeging 1 tomaat, 4 plakken augurk en 1 ui
Dag 4)
Ontbijt: Pancakes, 200 gram tarwebloem, zakje bakpoeder, 2 eieren, 2 mespuntjes zout, 150 ml melk, zakje vanillesuiker, 1 eetlepel basterdsuiker. Droog mixen, nat toevoegen tot glad beslag, bakken in pan, beleggen met jam.
Lunch: Salade van komkommer, tomaat en een eieren. (1,5 komkommers, 1,5 tomaten en 2 eieren)
Diner: 400 gram kip, 300 gr gele rijst, 3 eetlepels ketjap, 1,5 komkommer, 1,5 tomaat ingelegd in azijn met basterdsuiker. peper/zout toevoegen naar smaak.
Dag 5)
Ontbijt: Melk met Kellogs (0,8 ltr / 1/4 pak Kellogs)
Lunch: Wraptosti 4 wraps, 8 plakken kaas, fijngesneden uitje, fijngesneden augurk zonder zaadlijsten
Diner: Pasta met gehakt en 4 tomaten, 1 ui, 4 plakken augurk aangevuld met div kruiden
Dag 6)
Brunch: Kaneelbroodjes volgens recept AH (avond van te voren al te maken :) )
Diner: 300 gr witte rijst met een pot kikkererwten, een flinke hand diepvrieserwten 1 paprika en 300 gr kip gemarineerd in kerrie/kurkuma/chili vlokken/peper/zout
Dag 7)
Brunch: Zelf gebakken broodjes. 400 gr tarwebloem, 200 ml yoghurt, zakje bakpoeder, snufje zout.
Beleggen met zoet beleg, dat staat niet in de lijst, maar ik weet bijna zeker dat iedereen een pot past of pak hagelslag in de kast heeft staan :) Anders besmeer je het lekker met roomboter en zeezout.
Diner: 6 Pitabroodjes met 300 gr kip shoarma. (knoflooksaus 50ml melk, mayo en knoflook/kruiden
Dag 8)
Ontbijt: 8 Cracottes met smeerkaas
Lunch: 16 cream creakers met kaas (3 plakken)
Diner: Pizza uit de diepvries
Dag 9)
Ontbijt: Melk met Kellogs (0,8 ltr / 1/4 pak Kellogs)
Lunch: 8 Rijstwafels met smeerkaas
Diner: Ei (6 stuks) met diepvriesspinazie, een fijngesneden uitje en vissticks (8 stuks)
Dag 10)
Ontbijt: Kwark met Kellogs (2x75gr / 2x125 gr en 1/4 pak Kellogs)
Lunch: 8 Cracottes met smeerkaas
Diner: Rotiplaten uit de vriezer met 300 gr kip, flinke handje diepvrieserwten half blik mais, 1 ui, en 4 eieren
Dag 11)
Ontbijt: 8 cracottes met smeerkaas
Lunch: Wraptosti 4 wraps, 8 plakken kaas, fijngesneden uitje, fijngesneden augurk zonder zaadlijsten
Diner: Witte rijst 300 gr gekookt in kokosmelk, 400 gram kip gekookt in kippenbouillon, half blik mais.
Dag 12)
Ontbijt: Kwark met Kellogs (2x75gr / 2x125 gr en 1/4 pak Kellogs)
Lunch: Noodles
Diner: Pasta met 1 blikje tonijn, 1 ui, augurk en tomatenpuree
Dag 13)
Brunch: Tostibrood roosteren met boter en kruiden, Kwark met Kellogs en Melk met Kellogs
Diner: Chocoladepannenkoeken 500 gr tarwebloem, 50 gram cacao, 0,8 ltr melk, 3 eieren.
Dag 14:
Brunch: Alle restjes ontbijt.
Diner: Pasta met gehakt, tomaten puree, gemixt met gemalen kikkererwten.
Je ziet dat het ontbijt en de lunch op de helft van de 2e week wat minder variƫrend is, nu is het zo dat we deze week nog boodschappen hebben gedaan. Dus er is gewoon nog brood, er zijn gewoon nog andere lekker dingen. We hebben zelfs nog verse groente. Je moet dit lijstje echt bekijken als nood. Daarna zou alles gewoon weer aangevuld moeten gaan worden. Komen jullie ook een eind met de basisvoorraad?
Reacties
Een reactie posten