Doorgaan naar hoofdcontent

Zonnetje je bent zo welkom!

*****Zonnetje je bent zo welkom!*****
Sinds vorig jaar zijn wij extra op energie aan het letten. Vorig jaar was het al vroeg in februari soms al een temperatuur waardoor de verwarming niet meer aansloeg. Dat is dit jaar anders, februari was een vieze natte maand. Maar inmiddels slaat de verwarming niet alle dagen meer aan.

De verwarming staat 's nachts altijd op 15,5 graden en overdag zetten we m op 20 graden, nou ja overdag... Op werkdagen is dat pas na 15.00 omdat we dan pas thuis en uit school of sport komen. In het weekend gaan we er ook eerst op uit om te sporten. 's Ochtends is het dan nog wel fris in huis maar dat is prima te doen.

Vorige week zaterdag was het een prachtige dag met een heerlijk zonnetje, de verwarming is na het sporten niet aan geweest. Het was al lekker warm toen we thuis kwamen, gewoon verwarmd door het zonnetje.

Afgelopen zaterdag was het weer een stralende dag. 's Ochtends hebben we lekker met de voetjes op de bank onder een kleedje een film liggen kijken. Toen de film klaar was zijn we aan gaan kleden en hebben we er geen moment aan gedacht om de verwarming aan te zetten. Pas toen er wat kou uit de gang kwam omdat Tim de deur open liet staan dacht ik aan de verwarming. Op de thermostaat was te zien dat het in de woonkamer alleen al door het zonnetje op de ramen in de keuken 20,5 graden was geworden in de woonkamer.

Bedankt zonnetje, voor het bijdragen aan een lage energierekening, een goed humeur, reuring op straat, blije gezichten en nog veel meer :) Kom je morgen weer?

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Basisvoorraad

*****Basisvoorraad***** Het zal niemand zijn ontgaan, gister is er massahysterie ontstaan. Nadat donderdagavond extra maatregelen zijn opgelegd om het gevreesde corona virus te bestrijden zijn mensen massaal gaan hamsteren. Begrijpelijk? Ja, het kabinet is niet duidelijk in wat er moet gebeuren. Mensen beschermen zichzelf. En toch doen wij hier niet aan mee! Met al die supermarkten om ons heen durven wij het aan om gewoon boodschappen te blijven doen zoals altijd. Met onze basisvoorraad kunnen wij sowieso ruim 2 weken vooruit. Wat er altijd in onze voorraad zit zie je hieronder. Kruiden Peper, keukenzout, zeezout, chili vlokken, komijn, kerrie, paprikapoeder, kaneel, nootmuskaat, tijm, peterselie, kardemom, laurier en een stuk gember. (+ een stuk gember geraspt in een zakje in de vriezer) Voorraadkast Hier geldt voor ieder product 2 als er 1 open gaat komt dat weer op het boodschappenlijstje. 4 verschillende pasta's; vlinders, fussilini, penne en tagliatelli 2 verschille

Eten voor 2 weken uit de basisvoorraad

*****Eten voor 2 weken uit de basisvoorraad***** Gister heb ik onze basisvoorraad geplaatst. Een flinke lijst als je het bekijkt, dat is ook de bedoeling, het is niet voor niets een voorraad. Toch vind ik het wel meevallen. We hebben een normale koelkast, met daaronder 3 vrieslades. Daarnaast hebben we 1 hoge keukenkast waar al deze spullen in staan en dat is het. Het zijn allemaal dingen die we wekelijks/dagelijks gebruiken en dan ook weer aanvullen. We kunnen zonder naar de winkel te hoeven 2 weken eten met deze basis. Hier een overzichtje met wat we allemaal kunnen eten zonder nog extra naar de winkel te moeten. De eerste week komt nog wel iets aan versproducten voorbij maar de tweede week wordt dat minder. Dag 1) Ontbijt: Melk met Kellogs (0,8 ltr / 1/4 pak Kellogs) Lunch: Scrambled eggs 6 eieren, 1 ui, 1 tomaat peper en zout Diner: Bonenschotel met rijst 2x75gr / 2x50gr), 1 blik mais, 1 blik bruine bonen, 1 blik kapucijners, 1 paprika 1 ui.(de mix van deze groente is veel t