*****WEET WAT JE EET*****Toen wij afgelopen zomervakantie in Frankrijk waren aten wij veel minder vlees dan de hoeveelheid die wij thuis eten. In eerste instantie schrokken wij van de prijs van het vlees, gewoon van de slager in de supermarkt. Zo vaak als wij thuis barbecueën, zo weinig deden we dat tijdens de vakantie. Maar die enkele keer dat we dat deden smaakte het vlees zo ontzettend goed. Hoe kan het nou dat het zo'n verschil is met het vlees van thuis?
Vlees van de supermarkt gooide we altijd gewoon in het karretje, uit gewoonte. Maar toen we kritischer werden over het vlees vielen er al snel een aantal stukken vlees af. Inmiddels hebben we bijna alle stukken vlees die we klakkeloos in de kar gooide een keer bij de slager gekocht. Verschil in smaak is er zeker, verschil in prijs ook.
Door met andere mensen te spreken over hoe wij met vlees bezig waren op dat moment hoorde ik nog veel meer opties dan alleen een supermarkt en een slager. Een deel van een koe kopen bij een slachthuis, vroeger was dat heel normaal. Dan kocht je een deel van een koe en alles wat er van gemaakt kon worden kreeg je mee naar huis. Na speuren op het internet ben ik op koopeenkoe.nl terecht gekomen. Mijn ouders hadden hier ook wel oren naar dus zij hebben het proefpakketje besteld en met z'n allen hebben we hier van geproefd.
Wij zijn om! Het eerste pakket is inmiddels besteld, dus tijd om een lade in de vriezer te legen voor de aankomst van ons stukje koe.
Nu weten we precies waar het vlees wat wij eten vandaan komt, de smaak is goed. Ja het is wat duurder dan vlees uit de supermarkt. Zelfs met mijn bespaarinstelling vind ik dat absoluut niet erg. Dat trekken we vast wel weer ergens recht.
Het eten van goed vlees, wat in dit geval ook nog eens rechtstreeks bij de boer vandaan komt voelt gewoon heel erg goed.
Dit is wat wij nu hebben besteld;
Pakket inhoud | ||
---|---|---|
Vleesproduct | Aantal | Maaltijden |
Tournedos of kogelbiefstuk | 2 stuks | 1 |
Entrecôte of ribeye | 2 stuks | 2 |
Biefstuk | 2 stuks | 1 |
Steak | 4 stuks | 2 |
Biefstukpuntjes | 2 porties | 2 |
Poulet | 2 porties | 2 |
Stooflap | 4 stuks | 2 |
Rundvleesbereidingen: | ||
Tartaar met 1% zeezout | 4 stuks | 2 |
Gehakt met 1% zeezout | 7 porties | 7 kiezen |
Hamburgers | 8 stuks | 4 kiezen |
Chipolataworstjes | 8 stuks | 2 kiezen |
per maaltijd. Omdat we niet alle dagen rundvlees eten, maar ook regelmatig een stuk kipfilet of een ei als proteïne nuttigen zouden we hier ruim een maand mee kunnen doen. Het wordt even aankijken hoe lang we er precies mee gaan doen.
Lijkt het je iets om het ook een keer te proberen?
Ga dan via deze link Mikkieskoe op deze manier krijg jij €5,- korting op je eerste bestelling en wij krijgen €5,- korting op mijn volgende bestelling. Win win toch!?
Je kan ook naar de website van koopeenkoe.nl gaan en dan een actiecode invoeren 5d9254e5e4252.
Dat komt volledig op hetzelfde neer. Jij een vijfje en ik een vijfje :)
Ben benieuwd hoe jullie denken over het eten van vlees en hoe jullie dit aanpakken. Laat gerust een reactie achter! In mijn statistieken staat dat er een goed verloop op de pagina is, maar er zijn maar weinig mensen die iets achter laten. Ik bijt niet hoor, alleen in een goed stuk vlees ;)
Reacties
Een reactie posten